Wednesday, June 22, 2011

GANJILNYE otak manusia masa kini... =___=


Assalamualaikum...

Sebelum ape2, entry nie bukan untuk kutuk sesape, just my opinion untuk sharing-sharing...satu lagi nak isi masa malam yang sunyi ni..

Entry kali ni nak citer pasal otak manusia yang udah terbalik dipesongkan masa...tak caye??? meh sini aku tunjuk satu-satu :___:

Ready, 1, 2, GO....................



1. Oklah untuk yang first bagi senang paham, i make a story...

Dekat pasar malam, ade seorang laki nie pakai kain pelikat je nak pergi beli burger..tengah tunggu burger dimasak, adelah sorang mamat nie tanye, 'dik, kenape pakai kain pelikat, nanti lucut kan susah.!!'..maka berdekah-dekahlah ketawa mamat nie dengan gengnye...tetiba yang pakai kain pelikat ni pun menjawab, 'bang, kalau dah TERlucut tu rezeki abanglah nak tengok saye punyer...heee^^..yang abang nie plak apasal pakai short.!!tak takut azab ker???'...maka tersenyum-senyum penjual burger itu tadi....

Ade paham story nie...look, people see pakai kain pelikat macam laki hina daripada pakai shorts, walhal kome-kome tu sure2 tahukan, pakai short konfem nampak lutut...sedangkan pakai kain pelikat, sempurna aurat dijaga... +___+



2. Yang second ni pun, aku bikin story jelah...before tu, yang minah skirt namenye siti and
minah baju kurung namenye nur... story begin with 'once upon a time,....'

'Siti ko tak malu ker kuar rumah pakai skirt pastu pakai tudung??? ko tahu tak, itu namenya menghina islam...tutup aurat tapi main2..berdosa tahu tak...orang lain tengok, buat malu aje...'nasihat nur dengan nada agak marah...suasana sepi seketika...'alarh nur, ko pun 3 x 5 jugak, ko kuar rumah mane pakai tudung..bajet pakai baju kurung habislah aurat ko tutup..tu, rambut ko sape nak tutup plak??? nasihat orang....beza kita ko tutup bawah aku tutup atas, ko bukak atas aku bukak bawah...fair kan.!!! '.'ha'ahlah betoi cakap ko..-___-'

Look, masyarakat kini dan semakin unik pemikirannye, kalau tak tutup kepala tu means dah ok...masalahnye dua-dua tu pun berdosa...setuju ker???ade bantahan.. >.<

Untuk kali ni aku rase ni jelah dulu...cube kome2 pikirkan balik..betoi tak ape yang aku cakap..sebenornye ade banyak lagi tapi aku tunde dulu yer...

Papepun yang dalam foto harap jangan marah mahupun terasa, sebab i main mintak aje kat pakcik google, pastu ini yang dia kasik...aku redho aje...

2 comments:

syira said...

Manusia sentiasa nampak kesalahan orang lain.
kesalahan sendiri buat-buat tak nampak.
Pepatah : Kuman seberang laut boleh nampak, gajah depan mata tak nampak.

unknown said...

itulah namanya MANUSIA...
heee^^...bajet macam ustazz amirullah pulak..