Monday, June 20, 2011

ciput-ciput lame2 jadi sejemput


Tajuk berbunyi manje...so, sila baca dengan nada manje meng'gedixx'..hee^^
Sebelum tu, assalamualaikum sebagai seorang islam budiman dan salam sejahtera sebagai bangsa malaysia...untuk entry kali ni i wanna told you all that my tabung had already broken into pieces..kopak yop, kopak..



Actually, aku start habits menabung nie since aku habis SPMlah...sebab, yerlah pergi kedai beli barang rm 1.20, aku dapat balance shilling $ 80..balik tu aku pun bubuh je rate2 sebab klu bubuh dalam wallet nanti menggelembung wallet and rosak..in order to prevent this type of pembaziran, mane tak nye lepas tinggal merata-rata akupun lupalah, aku pun beli tabung ini...since that time, i start saving and my coin hv it own place.. =___=

Introducing to the tabung2 keluarga and my tabung..aku punyer yang paling besar and yang paling kiut taw '__'..

Tadaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.... ------>



Jadi, sebab dah nak masuk intec nie, akupun bilang2 duit nie...nak masuk bank...yerlah, mane tahu kire-kire ade rm8.00 aje dah nak pulun masuk bank..buat malu ajer..tak pernah dibuat orang....nak buat belanje family minum kopi dekat Old town pun entah cukup entah idak...heee^^...

Kire-punyer-kire-punyer-kire ::::



Phewiitttttttttttttttttt...
Bukan setakat nak minum kopi jer, nak makan dekat Secret Recipi pun mampu..hahaha, aku kaya...aku kaya-raya..nak gtaw pricenyer karang, hacker-hacker malaysia tahu nanti, abis semua pulun HACK akaun bank aku...riso aku...heeee^^..

Sampai skunk nie yang aku pikiaq, nak bawak ke idak tabung ni ke INtec??? nanti bawak orang kate, 'alamak bajet kiut apetah mamat nie bawak tabung.!! comellah kononnye tu...'.itu tanggapan pertama...yang kedua plak, karang sedap aje tengok tabung aku penuh koin, diorang pun pusing aje kepala lembu ni, genggam bawak lari beli air mesin gedegang...arghhhhh.!!konpius2..nak bawak ke idak???tapi nanti abislah merate-rate duit syiling aku...macam mane nie???

p/s: marilah menabung untuk masa depan..

6 comments:

Ana Zainol said...

bawak aje...:D

unknown said...

@ Ana Zaino : hahhahahah... tulah, tengah di pikiaq2.!! tapi rasenye memang bawak kot sbb nanti duit syiling bersepah..

NOOR FATIN said...

bawak aje. saya dulu ada satu tabung tu, saya beli dari sekolah lagi. kami sekeluarga mmg suka simpan duit syiling. masa saya kat asrama, saya bawak. satu sem saya simpan rm100++ lebih duit syiling. bila dah hujung sem dapat tukar. hehe tiap2 sem mcm tu. skrg dah banyak tabung sbb rumate hadiah, lepas tu menang hadiah contest lagi. haha. xlarat nak menabung dah. puas hati bila dapat tukar :P

unknown said...

@ NOOR FATIN : really menggalakkan..rm100++..banyak tue..

woot, woot... insyallah aku pasti bawak...heee^^

:: Into The New World :: said...

hehe..tabung teddy tu mcm kwn sy punya,,
bawak je tabung tu..

unknown said...

@ :: Into The New World :: : i-Allah... aku bawak tabung nie..at least boleh menabung jugak..heee^^