Saturday, June 18, 2011

azimat sepesial I untuk bakal GURU. >__<...


Assalamualaikum pendidik bangsa...

Why this posting???
For me, sape yang amek bidang perguruan ni sangat nobel...kerana dioranglah yang akan mendidik dan mengajar anak bangsa dan anak-anak aku nanti pada masa akan-akan datang...maybe anak-anak kome jugak.!! :P

First sekali cikgu made of 5 kindi adalah iqbal mahpod..dia memang very excited sesangat nak jadi cikgu sampe tak sabo sabo nak balik..mengganggu orang nak bersembang aje.

Oklah...dia nie akan sambung TESL atau panjangnye teaching english as second language..kire nak jadik mat sallehlah nie..katenye sambung dekat IPBA...same place for me kalau i jadik guru french dulu..-___-

So, ikbal nanti lek-lok belajar omputihnyer..jangan asyik nak memain aje taw..yerlah nanti kalau pandai baru bleh pegi UK..balik barulah cakap omputih belit lidah punyer.betoi tak???lastly, good luckssss a very-very-very much to Sir Iqbal Mahpod.


Untuk second chikguu pulak, i present to you miss hyeza hanim >--- name glamour dekat fb dia..

Memang maha dahsyat punyer wanita nie...she is the only one yang survive dalam interview maktab untuk jadi cikgu ppc...PPC tu bukan cikgu biase punyer taw tak..lepas tue yang lebih dahsyat lagi subjek biologi pulak tu...i salut at youlah haiza..

She is so rock and very talented...
Nanti dah masuk skola boleh jadi cikgu drama...woot woot, ikut jejak sape tue..

Heeee^^...ape-ape pun i wish thousand of gud lucksss..nanti ajar anak aku subjek bio elok-elok taw...nanti kat UK bolehlah umpe ikbal sekali..biaselah, dah jodoh...opsss terlepas pulak..


Next, ustaz Afif pulak...

First aku memang tak percaya yang mamat nie akan end up menjadi seorang guru sebab result dia dahsyatlah jugak...tapi tulah rezeki namanye..different people hv their own fate and rezeki..betoi tak???

Tapi ade baiknye, nanti kire pendidik anak aku kire orang pandailah...kalau cikgunye pandai konfem anak2 muridnye pun akan absolutely pandai...

Ape-ape pun study molek-molek dekat maktab kelantan tu...jangan asyik nak main ngan makan kopok lekor aje..nanti tambah gemuk plak...kire nanti senang aku nak mintak hukum kat ko..huhuhu...


Last sekali Nur Zahirah...dia nie bakal jadi cikgu math sekolah menengah...dahsyat tu..dalam beratus-ratus orang yang apply nak jadi cikgu math, hanya 50 orang dipilih and she is one of the fifty.

Very nice to have her as the future teacher sebab she is so hardworking and hardworking..kire nanti senanglah nak suruh buat kelas tambahan ker buat anak-anak aku kan...heee^^..

As i know, she will be straightly study dekat maktab pulau pinang...cool..still 'over the sea'..am i right???

Again, i never expect her to be a teacher but let time choose our path of life...

Final words..Good luck in anything you do in ur life..

Papepun, im really proud for u'olls sebab mempunyai keberanian yang tinggi untuk menjadi seorang guru pembentuk anak bangsa even banyak pandangan negatif toward cikgu...so you must change the perspective when you are called 'cikgu/guru/teacher/sir/ustaz/madame/madam/ustazah/dll...'

4 comments:

z.e.y.r.a.H.u.m.a.i.r.a said...

e eheyyyy., bez of luck to you dr. shahnon.!! :D
nwayy ak cegu maths skola rendah je la.,hihi

unknown said...

lorh, dahsyat jugak tue...
cube bayang betapa besarnya pengorbanan nak ajar budak kecik...

analogi:::
klu fikir2 balik ajar budak nak berjalan lari susah dari ank ajar budak yang dah tahu berjalan untuk berlari...betoi tak???

z.e.y.r.a.H.u.m.a.i.r.a said...

yaaaa333., btul2., haaa., nnt ak dh tua,saket2.,boleh g klinik hg.! huhu XD

unknown said...

silalah datang...jangan malu-malu plak...support my clinic...

tapi datang tu jangan tangan kosong..klu tak baru 2 minggu bukak dah gulung tikar..heee^^