Monday, March 7, 2011

CIK LEHA THE DRIVER


Lately hidop aku nie makin buzzy. duit pun dah kering kontang jer sebab sumber rezeki dah habis. musim durian pun dah tammat... so tak tawlah mane aku nak cekau duit..nak sara hidupaku nie. lagipun aku dah takdelah sangat pegi kebun pown sebab memanjang jer ade kelas kerete.


pegi kelas kerete = tak pegi kebun = takde duit

Kekadang belajo memandu dengan cik leha nie stresslah jugak.yelah sepanjang jalan die akan bercakap tanpa henti taw tak..tapik pikir-pikir balik mestilah die kene bebel sebab adelah kowt yang aku buat tak betul tue. yang paling indah nyer tue, tengah aku fokus bawak kete viva kat jalan tue tetibe jer cik leha kate: "memandu kerete nie pun ade seni nyer jugak, bukan nyer main bawak jer".wah hiperbolalah jugak cik leha nie kan.

Tip tap tip tap tip tap...dah 3 bulan dah aku pegi belajo memandu nie...yelah daftar dari bulan januari lagi..dengor ceramah itulah, ceramah inilah pastu baru boleh blajor bawak kete.gile susah..family aku yang lain semua kate senang jer tapik aku rase susah jer.dah tue lame pulak...cubelah kite bayangkan, bayar sampe dekat rm1000 tue nak dengar ceramah and what so ever tue...cube tak payah nak buat ceramah.terus jer belajar bawak pastu pandai pandailah belajar sendiri...ini susah susah jer nak exam komputer lagi.kalau free takpe jugak ini kene bayar lagi..aduihhhh mampuih macam nie..pokailah...

Finally, next week dah nak test kete ngan jpg dah...hati giler ahhh debor debor rase macam nak explode jer taw...mane tak nyer cuak kowt..tetibe terhydroplanning karangkan susah...so 17/3/2011 aku test jpj..harap harap kepada sape yang ade terbacelah kan blogpost nie doakan lah aku berjaye..klu takde kene bayor lagi rm150 nak ulang..tengoklah tue melampau lampau hargenyer..aku sekeh jugak kerete nie...ok jangan lupe doakan taw...

1 comment:

iSmAiL sAllEh said...

hahahhahaha chite mcm susah sngt....

apak pun yg bayor nye....