Saturday, December 31, 2011

aku, kau dan dia... part three


Aku yang masih tersipu-sipu malu berikutan hal malam tadi perlahan-lahan mengetuk pintu bilik bapakku...cube mencari kepastian, apa yang sedang berlaku??? bapak marah akukah kerana fikir bukan2x...

Aku beranikan diri..ke selak daun pintu ibarat menyelak daun pisang, opochotttt..alangkah terkejuztnyer first impressionku masuk bilik kerna kulihat bapak sedang duduk bercangkung sambil menangis bagai anak gadis yang beru hilang getahnya...**ter 18sg plak.!!

kuberanikan diri menghampiri bapak... perlahan-lahan kutanya kenapa??? dan jawapan bapak mudah;

"Bapak dah tak nampak ape2x Zah...semuanya hitam, gelap...pandangan hidup bapak tak takde warna dan cahaya...kenape nie Zah???"

"Whatzz???"aku tak mengerti...kerana terlalu cemas, segera ku cuba untuk mempapah bapak ke untuk ku segera hantar ke hospital, namun bapak ingkar...kerana terlalu geram, aku menikam perut bapak berkali-kali dengan garfu barulah bapak bersetuju untuk mengikutnya.aku mempapah bapak berjalan sejauh 120 kilometer kerana hospital terletak 128 kilometer dari rumah. lagi 8 kilometer nak sampai hospital, aku ternampak sebuah lori kontena meluru degan laju dari arah belakang.

Dia melanggar bapak saya. bapak tercampak ke dalam gaung. dia menjerit f*ck...lepas tu bapak saya naik semula dan mengejar lori tersebut.aku pun turut berlari di belakang bapak kerana takut bapak akan melanggar lori itu pula.pemandu lori itu nampak kami mengejarnya.dia pun memecut lebih laju iaitu sama dengan kelajuan cahaya.kami pun terpaksalah mengejar dengan lebih laju iaitu sama dengan dua kali ganda kelajuan cahaya..pemandu lori itu tewas...lantas segera ayah meluru kearah pemandu meminta 10sen untuk kos membeli plaster untuk menampal lukanya akibat dilanggar tadi... :P

Kemudian, ku sambung mempapah bapak sampai ke hospital...setelah bapak menjalani beberapa set peperiksaan, 5 jam berlalu dengan sia-sia, doktor pun kuar untuk memberi kabar..."incik nie sapaq???"cakap dr. tue dgn arrogannya...aku pun sebab taknak kalah, "ouwhh, i am is his beloved son and the only son..."

"Baiklah adik manis, ur bapak got cancer mata which is memang jarang ditemui di malaysia"kate dr. tue sempoi...

"Tapik kenape dr. ??? yesterday my bapak was great as always aje.."aku membidas...

"Based on interogating, interuption and a few investigation, we believe that ur father terkene overlight exposure of light colour **cahaya lampu of G-shock...i mean pirate G-shocklah...jadiknye mate bapak u nie tershock lantas terkene cancer...tu yang tak nampak tue..."

"Really..." aku masih dalam mode kurang percaye sesangat...

Aku duduk terdiam di atas katil di ruangan menunggu di tengah-tengah hospital...fikiranku celaru..setelah bonda sampai di perkarangan hospital dengan mata merah, dr yang arrogant tadik tue pun terus memaklumkan...and accordance to him which is the dr., bapak perlu menjalani pembedahan bijik mate untuk pulih...and yang sulitnya pembedahan nie hanya ada di jalankan di New York...

Makanya, esok selepas subuh, ibu dan bapak terus mengambil peluang untuk menaiki flight ke NY...dan aku tinggal keseorangan di rumah...dan dari sinilah detik-detik hitam dalam hidupku ini mula untuk menunjukkan tompoknya...

~~bersambung...

p/s : to those yang tertinggal bolehlah bace part one ngan part two kat sino; aku, kau dan dia... part one and aku, kau dan dia... part two...

2 comments:

ridhwan ritawan said...

hahahhaha lwk doooooooooooo....

unknown said...

-___- mekasihhh...