Tuesday, April 12, 2011

JPA interview experience 2011.

.Alors semua...mungkin rase macam terlalu pantas nak buat entry pasal bende nie sbb baru pagi tadi je interview tengah hari nie terus nak berkongsi dengan readers tegar blog usang berbau ni. oklah as today aku pergi interview jpa i feel quite awesome but still a lot of fear and pressure deep in the corner of my heart. asyik debor je fikir 'dapat ke tak ni', 'aku buat tadi ok ke' dan many many more in the otak berfikir.

As the title pun experience tapi bukanlah macam justin bieber experience, aku nak sharelah sket ape yang aku dapat along the interview. sebagai the early bird of the day, aku terpaksa bertolak dari rumah seawal jam 5.00 pagi lagi becoz interview start ja 8.00 but must be there 30 minutes earlier...sampai jer aku pun susun lah balik dokumen daam fail dan hand upkan to the urus setia yang setia.

Then die suruh kite masuk bilik, as 5 people in one group..oh almost forgot before tue kene signature kehadiran dulu taw then signature lagi waktu hand in sijil.. so don't forget to sign twice.make sure twice.. dalam bilik tue aku pun setartlah dibedah siasat(diinterview). mule mule so easy, just tell:

"nama, sekolah lama, nama fafa and mama with their occupation
and why you choose the course..."

Selesai part nie, start pulak part 2 dimane die tanyer general question like anything yang cross their mind.. for me 'creativity and innovation'..selasai part 2 masuk part 3 pulak, dekat sini die tanye question about critical courses.. for the example like for me '1 malaysia clinic'..

Last but not so least aku rase better be cool jer all the time but not over confident.. just try to answer than just being silent.kata kata terakhir aku:

"Doakanlah aku berjaya mendapat biasiswa jpa nie dengan hati yang ikhlas...Moga-moga berkat doa anda semua akan membantu saya untuk berjaya di hari muka..ya Allah kurniakanlah shahnon dan friends kejayaan dalam ape yang diceburi dan dapatkanlah shahnon biasiswa ja ini ya Allah..AMIN"

Klik sebagai galakan kejayaan:)

2 comments:

iSmAiL sAllEh said...

i wish u luck sayang.....
berdoa je banyak2...

Nurul Amira Mohamad Salleh said...

*jumpe kat blog tegar~ haha btw, all da besh !!