Friday, July 1, 2011

Jale-jale Di Ganu...terbaekkkk



Hai laki-laki dan gadis pembaca blogku ini... =)

Baiklah setelah sekian lame 2 hari tak menghupdate blog aku yang bakal gersang bersarang tebuan nie, aku pun menghupdatedlah ia... <--- seriyes ayat macam mamak botol.. oklah, biorlah tak di situ. sementara aku nak menghabiskan sisa-sisa saki baki aku cuti nie, i go to TERENGGANU. so far.!! naik kete sampe kebas lubang ponggong, belum naik flight g ireland lagi..heee ^.^

Back to the seriyes intention, aku pegi Ganu..memang siokkkk kebebehlah..i give 3 and half star to terengganu..first word kuar dari mulut aku kat sini, "angin die bau masin air laut".siyes tak bohong...sepanjang lawatan aku memang straight ke lautan aje, pusing-pusing laut, pusing lagi laut, belok kanan kiri pun still laut..like there is nothing else in ganu except laut.!! -___-

Tapi, laut pun lautlah asalkan meletop seronoknye.aku tak kisah...kat sini ade macam2 pantai tapi semuanya NO SWIM-SWIM, YOU SWIM YOU DIE..gitu..so just boleh jalan-jalan tepi laut main celup-celup kaki gaye manjelah, tu pun seram jugak sket sbb ombak stock gulung punye.. persis macam ombak jahat.. +___+'

Tengah sonok main celup kaki cekam dalam air laut, aku nampak ade separuh dozen mamat hensem main kat pantai nie..giler hensemlah aku cakap..dahlah ciut..geram tengoknye..aku pun senyap-senyap tangkaplah gambar diorang nie..bersyukur gile ahh dapat gambar diorang...hensem betoi??? tak caye? tengoklah sendiri :_____:

-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
18 SG
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-




Hensem gilerkan??? heee^^ i know, i know...
Settle mengusya-usya keindahan laut ciptaan Allah nie, aku maikn yakin nan percaya kekuasaan Allah itu..masyaAllah, u should look it too.. =)))memang time duduk aje tepi laut, angin berdebus-debus tiup, kalah air-cond toshiba punye brand...memang superb.thanks Allah.

Muke bahagia =___=,,,,!! =))))


Pastu, except main aci kejor ngan aci nyorok kat laut tu, aku pegilah masjid keristal..memang cantik yang teramat..pattu buat kepale sendiri, masok2 terus main tangkap2 gambo...sedor2 pak cik guard tengah tengok aje kitorang...cuak giler time tu tapik control macam tak nampak terus tangkap gambar, sket2 jalan ke pintu lain terus keluar..haaaaa, memang pengalaman..mane taknye, orang masuk masjid solat tahyatul masjid, aku masuk main tangkap2 gambo..

Settle dekat masjid kristal tu, cadang nak masuk tapak monumen masjid di dunia tue jugak, tapik sebab sampe sini pukul 3.30 petang, matahari macam nak bako aje kulit baby aku nie, kitorang pun cancel and terus balik ikut BANJARAN TITIWANGSA..it is so so so goergous here..


Memang sungguh happening dapat melancong camgini...sonok sesangat-sangat..heee^^..kome semua pun kene datang jugak, konfem tak rugi punyer.

Oklah, aku chow dulu..bye3x '+____+'

4 comments:

Muhd Fadil said...

kau pergi pantai mana ni? Batu Burok? Pantai Teluk Lipat? Pantai Kemasik? Pantai Batu Pelanduk?

unknown said...

@ Muhd Fadil : pergi kat pantai batu buruk, pantai kelulut ngan pantai uitm aje, yang lain tu tak sempat singgah sbb pergi 2 hari aje...heee^^

anah samsudin said...

tak boleh blah gambar mamat2 hensem tu..kah3 =P

unknown said...

@ anah samsudin : heee^^... biaselah tu, sape nak puji kite kalau bukan kie..