Sunday, November 27, 2011

Keguguran Yang Begitu Disyukuri...


Salam awal muharram yer.!! amacam azam tahun baru hijriah dah tanam belom....for this new islamic year, my azam terkubur adalah nak hafal sket2 jerlah kalendar islam dalam hidup sehari-harian, and which i think quite difficult to be achieve...keh3x, begitu kuat pengaruh barat ekk???

Early in the morning hari nie, my papa and mama telah menganjur pesta makan buahan durian secara beramai-ramai sebab nak tunjuk kesyukuran kat Illahi bahawa betapa thank you Allah for this melimpah ruah punyer rezeki...makanya masyarakat surau pun dijemput hadir makan durian direct after solat subuh...



Walaupun baru lepas subuh and tetamu sudahpun senja, tapik semangat keinginan dan nafsu diorang semua terhadap durian adalah di paras yang puas mate memandang...memang semua macam anak keli berebut rebut makan duriannyer...keh3x...

So, as hidangan tambahan, mak jugak masak bihooon pedas yang bergitu delicious sekala, and opkos durian serta pulut+santan+durian=nasik durian...



Kesimpulan rase, slrupppppp.... memang sesungguhnyer makanan yang ade begitu kechoo di bibir....perghhhh...sekali lagik attention kepada anak apak yang dah tak tahu nak balik-balik kampung lagik tue, silalah balik segera sbb musim durian kini telah mencapai klimaks...nanti terlambat, habisss...perhatian yer.!!!

8 comments:

Nur Syafina Mohamed Johari said...

hntr ckit ke Pahang... nk yg kuning2.... sedap btol tgk

unknown said...

hahahah, tapik kan kat pahang pown ade banyak...klu nak jugak mailah datang umah yer...

asyraf harun said...

mak uih bestnya, I like nasi durian tu the most, so sweet.. wah ini kira breakfast durian lah ye keke

asyraf harun said...

oh lupa pulak, since kenot edit my comment, kat sini we all makan nasik durian tu with gula melaka skali..guiltyly sweet~

unknown said...

amboi....kire xtrA manislah nie....abis tu nasik durian ko nanti kaler perang2xlah yer.???

Nur Syafina Mohamed Johari said...

nk dtg umah ko lmbt g r shahnon...

unknown said...

hahahaha....takpe2x...insyaAllah tiap2x tahun ade durian jatuh...

D-SIM said...

durian dari mane nih ?
kateny dari Bkt.Gantang, Grik n Balik Pulau plg best ^.^