Friday, December 17, 2010

bYE...ByE my FRiendS



Terkenang saat dulu- dulu terasa macam lucu lucu lucahlah jugak duduk kat sbpi gopeng 5 tahun dan FINALLY aku dah merdeka...hahaha...waktu kat tingkatan 5 kindi, ramai orang yang baru aku kenal sbb aku nie taklah sealim alim kucing...memang seronoklahkan dapat kawan cam diorang semua.tapi sekarang dah berpisah dah pun, terasa macam kepedihan luka yang ditabur garam dan dicurah cuka...pedih!! wow!menyengat...

SOBRI...budak nie nak kate baik tak lah baik sangat pun..kekadang menyampahlah jugak kawan ngan die nie..waktu form four dulu, aku ngan die nie dah berjaya mencatat MALASIAN'S BOOK OF RECORD sbb kitorang duduk sebelah menyebelahi tapi tak pernah cakap sampai 8 bulan..hahaha...yang kelakar nyer kitorang gaduh sebab sekolah.YES! sebab sekolah KERIAN vs IGOP...tapi enjoylah kawan dengan die...

AMIRUL AFIF...seorang jejaka yang mempunyai hati yang sensitif di sebalik timbunan bulu-bulu lebat di tubuh...hahaha...gurau jer..memang kekadang rase bosan kawan ngan die sebab die nie kuat mengongkong sket...tapi tidak mengapa aku tetap bersyukur jadi kawan ko afif..I LOVE U SO DAMN MUCH... banyak masa aku luang bersama dengan die dan shamsul..

SHAMSUL...kawan aku dari form 1 sampailah form 5...direct homesick je... hahaha. tapi bile die dah tua dan berbulu sket "BOLE LAH" kata fahmi... memang seronok kawan ngan die sebab die nie jarang marah, kuat senyum dan macam macam lagi...tapi klu bab mengumpat, tak seronoklah sembang ngan die nie..bosannn..


Who next???ahah AMIR...the world top CLEANER and SMARTEST..klu dalam class direct tak dapat nombor satu sebab jantan sorang nie jer...geram betullah...ape yang kelakar pasal die nie pada bile-bile time pun die nampak EMOSI KETERLAMPAUAN..hahaha.. kuat marahlah..waktu sembang, memberi pendapat dan walaupun mengajar fizik tetap emosi....tapi sebenor benornyer hati nyer selembut sutera import khas dari india...hahaha...

Pastu NAJID..."ehek5" gelak macam treler nak start enjin...takpe tuekan trademark die..Najid tak bersalahkan???mamat sorang nie pun satu jugak my chemistrisian..alah mentor chemist...die nie murah hati taw...tapi maaf BUKAN UNTUK DIJUAL...tapi klu nak citer pasal die nie senset sket...maaflah 18sg...

IQBAL MAHPOD...lelaki yang paling sempoilah yang aku pernah kenai..walaupun perangai nyer giler giler tue aku tetap enjoy kawan ngan die nie sebab die hitam MANIS.....hahaha...klu ngan die seronok lah klu sembang pasal pengalaman sebab die nie open-minded lah jugak..pastu i know the latest gossip about u iqbal???hahaha...

IZZAT AIMAN...seronok dapat berkenalan dengan izzat..walaupun kekadang perangai die tue sedikit annoying...tapi die nie rajin berusaha untuk berjaya malang nyer di saat akhir...GOOD LUCKS SPM 2010 STRAIGHT A+ ok...

HAZMAN the man that never regret...LAILI...hahaha..klu dengar kisah diorang nie rase macam nak tengok movie yang tak pernah ade ending taw tak...menyampah...kate dah clash lah.. itulah,inilah tapi balik balik...HAMPEH...ok.but ape pun i tak kisah..asalkan mereka bahagia...

Next is SHAFIZ aka jaddu...budak kecil yang penuh dengan misteri yang tersembunyi seperti Jazuli*...die nie pun sorang yang menarik untuk dikawani...muke nyer yang direct segan segan tue kekadang comellah jugak.yang dahsyat nyer mamat nie, die ade SPECIAL WEAPON dan pernah dianugerahkan title DATO' FART...hahahah...

Kemudian AIMAN...tak taw nak citer ape pasal mamat nie...die dah lah baik, comel , pandai, berduit, dan berp**is...klu tak paham takpe...hahaha...kira memang sesuai buat calon suamilah buat sape sape yang berkenan ok...

NABIHAH... a QUITE girl with a secret PERSONALITY...die nie baik sesangat.. rajin tolong aku wat ape ap
e..klu pasal kerja kerja wanita kira die nie TOP MODEL lah dalam kelas aku tue..memang baik untuk jadi teman hidup..

Pastu HALIDA...pasal die nie..WOW..hard to story...klu lah ditempatkan 10 orang macam die dalam kelas aku tue MELETUP kot..mengalahkan letupan bom atom di Hiroshima dan Nagasaki...tapi yang seronok nyer ngan die, for me die nie jujur dalam persahabatan dan tak mudah ambil hati...SO SWEET OF YOU..tq you..

HAKIM..our class best athelet...die nie aku nak citer pengalaman aku ngan die pun serba salah...but i know u all know???tapi die nie macam seorang jejaka rebutanlah.. mungkin selama ini wajah nyer yang cool itu melindungi kebaikan dan kelembutan hatinya...IM SORRY NEGGEROW...

Kawan aku yang paling baik sehingga tak terkata...cuba teka???
MUHAIMIN... "look he is blushing.."kate miss ema...hahaha..pasal die nie klu nak citer sampai boleh terbakar kepanasan komputer nie sebab terlalu baik...kira seronok lah dapat kawan ngan die... sweet, cool dan yang paling penting die paling PANDAI JAGA HATI ORANG LAIN...

HAZMI...man with 1001 weird ideas...die nie kekadang rase macam lelaki paling poyo kat dunia je taw..bile sms..sweet jer ayat nyer, tapi buekk..poyo jer lebih...pastu direct bajet mat jambu apekebende tah, badan besar nak jadi mat jambu...tapi hakikat nyer kawan ngan die nie menyeronokkan sangat and IM SORRY AND I FORGIVE U...

Hahaha lucu plak rasenyer klu dalam hidup nie takde ANGIN...
FATIN FARHANA...the healer of me...bisik hatiku"fana aku nak mintak maaf kat ko sbb dalam 5 tahun perkenalan kite aku banyak mengusik ko dan mengganggu hidup ko...aku tak sengaja atau disengaja tapi itu semua bukan niat aku..maafkan aku yer??"

AZIE AZIANTY...minah indon 5 kindi...seronok sembang ngan die sebab die nie sempoi sket lah pastu macam relax jer...yang aku menyampah tentang pompuan nie, die buat poyo poyo jer bahasa arab tapi DAHSYAT...arghhh geramnyer... DOAKAN ARAB AKU A+ YER...AMIN ....

AMINAH...mistery girl with her mistery world...dont know what to story about her because nothing to story about her...YES!! nothing in my mind...ahak minah nie mempunyai hati yang very sweet dan generous sbb die tak pernah marah dan melenting..PATIENT MINAH..pasal bag dan camera...

AINI BORHAN...the old lady with a nice teeth...hahaha...die nie kalau nak kate comel bole lah...iras macam iera shazieera lah....hatinya baik dan sesuai membawa watak sebagai orang TUA...hahaha...

HAIZA dan FATIMAH...my debater's team...foremost of my day, i spent with them..kitorang like a small family with different way of thinking but working together with the same stand just like a robots that had been programming with a human mind..but i luv how it work..INGAT jangan lupekan bahas dan tahun depan kita konfemkan dulu..enjoy to be with both of you...

ZURAIN...klu masih ingat aku pernah gaduh ngan minah nie sekali waktu exam mid term form 4 sebab susunan meja...tapi itu semua sejarah dan now aku seronok dapat kawan dengan die...

HANNA...a tricky girl with a secret recipi...klu dengan hanna memang payah sebab soalan die kekadang albert einsten pun tak boleh nak jawab... SUSAH GILERR...tapi yang seronok nyer pasal die nie sebab hati die very baik dan baik...aku seronok dapat kawan dengan die..walaupun dia banyak tanyer soalan tapi aku tetap enjoy kawan ngan hanna, pergi tesco ngan hanna dll...dia sangan baik dan ingat "PEREMPUAN YANG BAIK HANYA UNTUK LELAKI YANG BAIK"...

ZAHIRAH..our best acher in the school...die nie sweet dan hardworking girl...sonok sangat dapat jadi friend ngan die...yang seronok pasal die nie bile tengok die belajar.memang focus giler sampai tahap chipanzee pun kalah...memang dalam hidup die nie penuh dengan pendidikkan dan its euphoric to be her fwen...

Now its time for the next story of the locker girl..."AFIFAH, SHAKIRAH, PUTERI, SHUHADA"...diorang like a gengster yang tak boleh dipisahkan, macam isi dengan kuku tak tumpah seperti cempedak dan nangke...seronok dapat kawan macam diorang nie sebab very sporting and supportive..klu diorang berpadu..WOW...pendirian diorang macam tembok besar cina...pastu diorang nie direct bersama jer 35 hours per day...hahaha MELAMPAU...pastu why locker girl???diorang nie klu locker tu semak mulalah nak bising macam lah diorang tu protector of the locker...LOCKER HAK MILIK MEREKA...yang enjoy nyer lagi diorang ade sweet atas meja..manis jer...huh..

But one day,kelas kitorang dilawati oleh orang makhluk tuhan yang cukup istimewa daripada I-KUPA..."MAHFUZ"...kalau kawan ngan die nie
memang seronok sebab die nie loghat kedah very pekat..berdesing kat telinga...seronok dapat kenal ngan die..."AHYAD"...the quite man with a wide range minded...klu tengok gaye die nie memang nak sapa pun cuak...muke serius jer..."ABEDAH"... ngan "ALYANA" tak taw nak citer ape pasal dirang sbb x sempat berkenalan pun....



Kekadang letih jugak cerita pasal orang sebab terlalu banyak untuk dicerita...

ME...im just an ordinary guy with an ordinary look.klu ade silap dan salah maafkan aku..nothing spesial..=___=

2 comments:

ZwiCkyy #26 said...

you are no ordinary person laaa
hahahaah
niway
enjoy to be ur friends and miss it soooo much

Ahyad said...

ahyad muka serius..haha..
dulu tym form 1 org kata aku mamat senyum...
hmm..apa2 pon best jugak tersenarai dlm entri ni..
tengkiu shahnon..tp kalau boleh pemerengganan tu biar ada..mata aku letih..TERBAIK!